Od transparenta do modnog dodatka | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Od transparenta do modnog dodatka

HDLU poziva kreativce da prijave svoje projekte modnih dodataka napravljenih od recikliranih transparenata.

20.11.2011 - 23.11.2011
  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u Zagrebu poziva na natječaj za kreiranje unikatnih i kreativnih torbi te ostalih upotrebnih predmeta (dizajnerskih modnih dodataka i slično) izrađenih reciklažom plastificiranih transparenata. Na natječaj se mogu prijaviti studenti Tekstilno tehnološkog fakulteta, modni dizajneri, likovni umjetnici i svi ostali zainteresirani sa kreativnim iskustvom produkcije i izrade sličnih predmeta.

Na natječaj se može prijaviti putem maila na ovu adresu, uz naznaku Za natječaj: Od transparent do modnog dodatka, zaključno do 23. studenog. Prvih 30 kandidata koji se prijave za kreiranje upotrebnog predmeta (nije potrebno slati portfolio radova, eventualno skica rada) biti će pozvani na grupni sastanak na kojem će biti detaljnije upoznati s idejom projekta te će moći podići određenu količinu materijala za rad i direktno ga upotrijebiti. O danu i vremenu grupnog sastanka na kojem će sve biti detaljno objašnjeno, svi prijavljeni kandidati bit će obaviješteni 24. studenog. Na osnovu gotovih predmeta (za koji će također biti određen rok predaje) izvršit će se selekcija te će se izabrati tri najbolja dizajna na osnovu kojih će se s autorima ući u daljnju suradnju i dogovore.

Svi ostali autori koji neće ući u uži izbor dobit će mogućnost prodaje svog unikatnog rada na sajmu artOmat koji će se odvijati u Domu hrvatskih likovnih umjetnika. Time će moći promovirati svoj rad, ali uz dogovor prema kojem HDLU zadržava 40% vrijednosti od prodaje u njegovim prostorima. Sajam artOmat na kojem će radovi biti izloženi za prodaju, održat će od 16. do 24. prosinca u Galeriji Prsten u Zagreb.

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 20.11.2011