Odbacivanje neadekvatnosti prirode | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odbacivanje neadekvatnosti prirode

Izložba Kamen pada tamo gdje ga baciš umjetnika Brighama Bakera dio je rada kustoskog kolektiva Kulturfolger na istraživanju odnosa prirode i kulture.

30.06.2017 - 15.07.2017 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević

U petak, 30. lipnja, u 20 sati u Galeriji Miroslav Kraljević održava se otvorenje izložbe Kamen pada tamo gdje ga baciš kalifornijskog umjetnika sa švicarskim prebivalištem Brighama Bakera. Njegove radove predstavit će članice kustoskog kolektiva Kulturfolger iz Züricha Lisa Lee Benjamin i Petra Tomljanović.

Kako stoji u službenoj najavi, Kulturfolger se zalaže za neizvjesno, nejasno i neodređeno, odlazi od želje za traženjem istina i traži mogućnost sumnje. Njegove članice predstavljaju ga kao work in progress.

Temeljno pitanje koje Kulturfolger postavlja je što je kuriranje, osobito u 21. stoljeću, obilježenom beskonačnošću informacija, mnoštvom identiteta, glasova i stavova.

Najava izložbe Kamen pada tamo gdje ga baciš poziva na odbacivanje ideje da je priroda inherentno neadekvatna, bez vrijednosti i značenja, i da joj je potrebna kultura kao dopuna.

U sklopu izložbe, u petak, 7. srpnja u 19 sati održava se Čitalačka grupa (Quote Club), na kojoj će se analizirati i diskutirati ulomci iz tekstova Michela Serresa, Deleuzea & Guattarija,Tima Ingolda, Georgesa Pereca i Lukrecija. Tekstovi će biti dostupni za čitanje u prostoru GMK te na ovom linku.

Izložba je otvorena do 15. srpnja.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 30.06.2017