Odgajanje budućnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odgajanje budućnosti

Projekt autorica Ines Matijević Cakić i Marte Kiš Odgajanje budućnosti okuplja umjetnice i teoretičarke oko zajedničke želje promišljanja suvremene uloge žene i majke.

22.02.2017 - 04.03.2017 , Zagreb - Studentski centar

Lena Šimić: 42 Among the Gormleys, 2016.

  • A
  • +
  • -

Projekt Odgajanje budućnosti započinje u srijedu u 20 sati u Galeriji SC otvorenjem istoimene izložbe skupine autorica, a nastavlja se trodnevnim popratnim programom predavanja, radionica i projekcija. 

Projekt autorica Ines Matijević Cakić i Marte Kiš okuplja umjetnice i teoretičarke oko zajedničke želje promišljanja suvremene uloge žene i majke. Tema koja često kreće iz vrlo osobnih, trenutačnih, životnih preokupacija zapravo je sveobuhvatni „problem“ koji utječe na izgradnju čitavog društva i kreira budućnost. Istraživanjem svojih pozicija autorice različitim metodama preispituju kompleksne odnose osobnoga i društvenoga, racionalnoga i emotivnoga, svjesnoga i nesvjesnoga, mogućega i nemogućega. Krajnjim pojednostavljenjem dihotomija se može iščitati i u trenutačno široko vladajućim društvenim pozicijama koje propagiraju desne, ekstremne pa i patrijarhalne postavke i upravo suprotnoj poziciji velikoga dijela feminističkih praksi. Upravo iz te pozicije želja je organizatorica, kroz komunikaciju, propitivanje, dijeljenje iskustva te širenjem saznanja, doprinijeti tolerantnijem i osvještenijem društvu.

Autorice koje će se predstaviti na izložbi su Elina Brotherus, Maria Adela Diaz, Jelena Kovačević, Ana Kuzmanić, Ines Matijević Cakić, Neli Ružić, Lena Šimić, Tanja Tintor Keller, Vlasta Žanić.

Uz umjetničke radove dio projekta su i predavanja Ankice Čakardić, Ane Kuzmanić, Ines Matijević Cakić, Aleksandre Mindoljević Drakulić, Irene Bekić i Marijane Stanić, Lene Šimić. U sklopu programa održat će se i radionica Zajedničko pisanje po noći te projekcija filma Anna redateljskog dvojca Massima Sarchiellija i Alberta Grifija. Detaljan program možete potražiti ovdje.

Prijave na radionicu Zajedničko pisanje po noći su u tijeku. Radionica će se odvijati s petka (24. veljače) na subotu (25. veljače) između 3 i 4 sata ujutro – u najtamnijem, najtmurnijem, najmisterioznijem dijelu noći; majke bdiju nad novorođenčadi, nove bebe se rađaju. Više o radionici i prijavi potražite klikom na link.

Za vrijeme svih predavanja bit će organizirano kreativno zabavljanje za djecu pa su i najmlađi pozvani da se pridruže.

Ulaz na sve programe je besplatan. 

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 21.02.2017