Odgoj za građanstvo, odgoj za život | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Odgoj za građanstvo, odgoj za život

Priručnik aktivnih metoda s primjerima dobre prakse Hrvatskog centra za dramski odgoj namijenjen je svima koji provode nastavu građanskog odgoja i obrazovanja.

22.03.2017 , Zagreb - Školska knjiga

Predstavljanje priručnika Odgoj za građanstvo, odgoj za život, priručnika aktivnih metoda za građanski odgoj i obrazovanje s primjerima dobre prakse održat će se u srijedu, 22. ožujka, u 19 sati u Velikoj dvorani Školske knjige, Masarykova 28.

O priručniku će govoriti članovi uredništva i autorske skupine: dr. sc. Vladimir Krušić, urednik Biblioteke dramskog odgoja Hrvatskog centra za dramski odgoj, Roberta Barat, dipl. učiteljica razredne nastave i dramska pedagoginja, Snježana Čubrilo, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dramska pedagoginja, Maša Rimac Jurinović, prof. hrvatskog jezika i književnosti i dramska pedagoginja, mr. sc. Emica Calogjera Rogić, urednica za hrvatski jezik u Školskoj knjizi. Dramske pedagoginje Roberta Barat i Snježana Čubrilo predstavit će neke od aktivnih metoda opisanih u priručniku i predstavljenih u primjerima dobre prakse.

Svi sudionici stručnog skupa dobit će potvrdu Hrvatskog centra za dramski odgoj o sudjelovanju. Svoj dolazak potvrdite do 20. ožujka na adresu elektroničke pošte.

Priručnik je namijenjen učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, ravnateljima i svima koji provode nastavu građanskog odgoja i obrazovanja u školama te organizacijama civilnog društva koje provode neformalne oblike građanskog odgoja i obrazovanja. Priručnik sadržava opise i objašnjenja pedesetak dramskih i aktivnih metoda iskustvenog učenja. U priručniku možete pronaći osmišljene nastavne situacije, integracije, korelacije i nastavne sate te primjere obrada tema građanskog odgoja i  obrazovanja za razrednu nastavu i predmetnu nastavu u osnovnoj i srednjoj školi.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.03.2017