Odgovorno o seksualnosti mladih | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Odgovorno o seksualnosti mladih

CESI-jeva kampanja za mlade Moja stvar, moj izbor usmjerena je na edukaciju mladih o seksualnosti i odgovornom seksualnom ponašanju.

08.10.2016 , Zagreb - Cvjetni trg

Promocija kampanje za mlade Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više koju organizira CESI – Centar za edukaciju savjetovanje i istraživanje, održat će se u subotu, 8. listopada od 12 do 14 sati na Cvjetnom trgu.

Na CESI-jevom štandu poznate osobe i volonterke/i  će razgovarati s mladima o seksualnosti i G točki, vezama i kontracepciji, i informirati ih o odgovornom seksualnom ponašanju.

Na promociji će se dijeliti kondomi, majice i materijali kampanje, a tko želi moći će se fotografirati s divovskim kondomom ili provjeriti svoje znanje o seksualnosti putem kratkog kviza. Neozbiljno-ozbiljan savjet moći će se dobiti u Ordinaciji Doktora Orgazma.

Istraživanje koje je proveo CESI početkom godine pokazalo je da srednjoškolci/ke imaju veliku želju i interes za učenjem o seksualnim i reproduktivnim pravima i zdravlju, ali da nemaju priliku za to u postojećem školskom sustavu. Stavovi mladih oko društveno osjetljivih tema kao što je pravo na pobačaj ili hitnu kontracepciju često se osnivaju na iskrivljavanju činjenica i nepotpunim informacijama.

“Stoga smo pokrenule/i kampanju Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više kojoj je cilj informirati mlade i potaknuti promišljanje o pitanjima vezanim uz seksualnost, reproduktivna i seksualna prava i zdravlje”, poručuju organizatorice.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 07.10.2016