Odlazak u kazalište nezamjenjiv je doživljaj | kulturpunkt

Najave Festival

<

Odlazak u kazalište nezamjenjiv je doživljaj

Održava se jedanaesta po redu Kazališna revija ADU (KRADU) na kojoj se i ove godine predstavljaju nove kazališne nade, studenti kazališnih studija Akademije.

04.04.2018 - 08.04.2018

Od 4. do 8. travnja 2018. u Frankopanskoj 22 održava se jedanaesta po redu Kazališna revija ADU, poznatija i po skraćenici KRADU, na kojoj se i ove godine predstavljaju nove  kazališne nade, studenti kazališnih studija Akademije. 

Festival KRADU ove će godine ugostiti studente glume i njihovog profesora, uglednog kazališnog redatelja Borisa Morozova s Državnog instituta za kazališne umjetnosti - GITIS, (Moskva, Rusija) koji se u četvrtak, 5. travnja u 21 sat predstavlja s glumačkom etidom Kratke scene klasika.

Moto ovogodišnjeg festivala opisan je hashtagom #nemošukrastpredstavu. Želja studenata bila je prenijeti jasnu poruku o tome kako je odlazak u kazalište nezamjenjiv doživljaj koji se ni na koji način ne može rekreirati, pa tako ni krađom inventara kazališta. 

Upečatljivi vizualni identitet i dizajn plakata nastao je u suradnji s grupom studentica Studija dizajna pri  Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

I ovogodišnji KRADU već tradicionalno organiziraju studenti produkcije na Akademiji, a za umjetnički dio zaduženi su studenti kazališne režije i radiofonije, dramaturgije i glume, čiji višemjesečni zajednički rad rezultira ovim događanjem čiji je cilj afirmacija novih kazališnih umjetnika i njihovih percepcija. 

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 30.03.2018