Odmjereni pogledi kroz crninu | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odmjereni pogledi kroz crninu

Klub studenata povijesti umjetnosti izložbom Crno kroz prizmu predstavlja rezultat različitih promišljanja i doživljaja crnog.

17.03.2016 - 22.03.2016 , Zagreb - Oris Kuća arhitekture
  • A
  • +
  • -

U organizaciji Kluba studenata povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta (KSPUFF), 17. ožujka u 19 sati otvorenje je izložbe Crno kroz prizmu u ORIS Kući arhitekture.

"Crno kroz prizmu projekt je kojem je cilj ostvariti suradnju između kreativno usmjerenih fakulteta i mladih umjetnica i umjetnika kroz zajedničko izlaganje radova koji su prikupljeni preko otvorenog poziva. Izabrali smo radove tridesetak mladih umjetnika i umjetnica koji su crnu boju filtrirali kroz svoju individualnu kreativnu prizmu. Rezultat ovih različitih promišljanja i doživljaja crnog predstavit ćemo vam u obliku izložbe koja se odlikuje razvnovrsnošću medija i odmjerenim pogledima kroz crninu koji ju fragmentiraju u spektar emocionalnih impulsa, ukazujući na prisutnost mraka u svakome od nas. Odabrana djela reflektiraju naše visceralne porive, žudnje, nade i strahove objedinjene u estetsko iskustvo prepušteno vama i vašoj individualnoj prizmi", stoji u najavi izložbe.

Organizatori su Sara Đurkas, Ivana Mlinarić, Iva Neljak, Tina Petković, Katarina Puljko i Toni Zadravec.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.03.2016