Odnos centra i periferije | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odnos centra i periferije

U formi izložbe, u Zagrebu će biti predstavljen umjetničko-istraživački projekt Performativ.

08.03.2013 - 14.03.2013 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

Prostor istraživanja projekta Performativ bili su gradovi Zadar, Dubrovnik i Split, a tema projekta istraživanje urbanog prostora i iskustva građana, pri čemu je naglasak stavljen na odnos centra i periferije. Prezentiran vizualni i audio materijali prikazuje subjektivne komentare izravno uključenih sudionika kao manifestaciju osobnih iskustava i percepcije gradova koje smatraju svojim životnim prostorom.

"Dođite i uronite u prikazane različitosti unutar hrvatskih gradova iz perspektive njihovih građana, poslušajte što imaju za reći i promotrite njihov grad kroz njihove oči!", pozivaju organizatori. 

Otvorenje izložbe najavljeno je za petak 8. ožujka u 20 sati u Velikoj dvorani Jedinstva, Pogon - centar za nezavisnu kulturu i mlade. Izložba ostaje otvorena do 14. ožujka.

Performativ je umjetničko - istraživački projekt u organizaciji Udruge mladih muzeologa Kontraakcija (Zagreb) i partnerskih udruga Šigureca (Zadar), Art radionica Lazareti (Dubrovnik) i KVART – udruga za suvremenu umjetnost (Split) u produkciji SU Klubtura.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 06.03.2013