Odnos između pojedinca i urbane sredine | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Odnos između pojedinca i urbane sredine

Drugi kadar, radionica umjetnčke fotografije kroz teorijski i praktični rad polaznike poučava kako stvoriti fotografski projekt.

18.05.2017 - 21.05.2017 , Split - Fotoklub Split

FOTO: Drugi Kadar / Facebook

DRUGI KADAR, radionica umjetnčke fotografije po prvi dolazi u Splitu gdje će od 18. do 21. svibnja u prostorijama Fotokluba Split polaznici radionice imati prilike da kroz teorijski i praktični rad nauče kako stvoriti fotografski projekt. 

Radeći na primjeru odnosa između pojedinca i urbane sredine u kojoj živi, propitujući svoju poziciju unutar društva i grada, polaznici će proći sve razvoja umjetničkog projekta: istraživanje, stvaranje konceptualnog okvira, fotografiranje, mogućnosti (ne)fotografskih izražajnih sredstava, pronalaženje estetskog i medijskog okvira za svoj rad i na koncu javnu prezentaciju zaokružene fotografske cjeline, odnosno autorskog fotografskog projekta. 

Za vrijeme trajanja radionice svaki od polaznika razviti će osobni kritički pristup i usvojiti nova znanja za nastavak samostalnog rada i učenja. Kroz usvajanje novih teorijskih znanja, s naglaskom na praktičnom radu, podupirat će se razvoj kreativnog potencijala i senzibiliteta svakog od polaznika. 

Cijena radionice za sva tri dana iznosi 700 kuna i namijenjena je svima koji posjeduju elementarno tehničko - fotografsko znanje. Prijavu za radionicu koja uključuje kratku biografiju, odabir do dvadeset autorskih fotografija (2000 px po dužoj stranici) i kratka očekivanja od radionice potrebno je poslati najkasnije do 14. svibnja godine na mail

DRUGI KADAR je fotografska radionica umjetničke fotografije osnovana 2014. godine i koja se od tada svake godine održava u književnom klubu Booksa. Radionicu realizira Centar za vizualne umjetnosti - KOLEKTOR. Voditelj radionice je mag. art. Davor Konjikušić.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.05.2017