Odnos pokreta i zvuka | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Odnos pokreta i zvuka

Predstava Together we sound bavi se istraživanjem virtualnog tijela, a Divine Blindness predstavlja putopis, dance show, filozofsku raspravu i kritiku.

14.12.2017 - 26.01.2018 , Zagreb - Zagrebački plesni centar
  • A
  • +
  • -

Do kraja prosinca u Zagrebačkom plesnom centru izvode se premijere predstava Divine Blindness i Together we sound

Uspavane u vlastioj ljepoti, odvojene od svjetovnih zbivanja, božice umjetnosti – Melaniu, Estefaniu i Yovaniku, bogovi šalju na zemlju kako bi osvježile saznanja o tome što je umjetnost danas. One odlaze na putovanje i raspravljaju o proživljenom iskustvu. Divine Blindness je sljepoća bogova, oslabljenog senzibilitea uljuljkanih u vlastitu monumentalnost, za estetiku vremena. Divine Blindness je putopis, dance show, filozofska rasprava i kritika.

Pretpremijera je 14., a premijera 15. prosinca 2017. u 20 sati

Ideja za projekt Together we sound nastala je zanimanjem i željom za istraživanjem virtualnog tijela te odnosom između fizičkog i virtualnog u multidisciplinarnim umjetničkim praksama. Autorice se u ovom projektu bave odnosom pokreta i zvuka te zajedničkim kreiranjem virtualnog tijela i prostora. Koristeći se različitim senzorima te s nekoliko vrsta računalnih programa, istražuju oblike i načine na koje tijelo zvuči. Kako zvuči naše kretanje, kako zvuče naši mišići, kako zvuče oblici tijela koje kreiramo, kakvu virtualnu stvarnost i virtualno tijelo možemo kreirati pokretom, zvukom i zajedničkim bivanjem u prostoru. Koristeći se metodom autentičnog pokreta te upotrebljavajući različite senzore, autorice dolaze do specifičnog načina kretanja i tjelesnih oblika između virtualnoga i stvarnoga.

Premijera predstave je 19. prosinca, a ostale izvedbe 25. i 26. siječnja u 20 sati.

Cijena ulaznice je 40 kuna. Za članove strukovnih udruga UPUH i PULS, polaznike edukativnih programa u ZPC-u i grupne posjete cijena iznosi 30 kuna.

Ulaznice možete rezervirati na mail adresi ili na broj telefona 01/6189-656. Sve ostale informacije potražite na mrežnim stranicama

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.12.2017