Odnos tehnologije i prirodnih resursa | kulturpunkt

Najave Akcija

<

Odnos tehnologije i prirodnih resursa

U okviru otvorenog studija umjetnik Tin Dožić će se baviti tematikom antropocena, ekologije i zagađenja elektroničkim otpadom kroz istraživanje odnosa tehnologije i prirodnih elemenata

16.03.2019 - 04.04.2019 , Zagreb - Galerija Miroslav Kraljević
  • A
  • +
  • -

U otvorenom studiju Galerije Miroslav Kraljević od 16. ožujka do 4. travnja (19-22 sata) predstavlja se umjetnik Tin Dožić.

U okviru otvorenog studija umjetnik će se baviti tematikom antropocena, ekologije i zagađenja elektroničkim otpadom kroz istraživanje odnosa tehnologije i prirodnih elemenata. Koristeći elektronički otpad kao sirovinu te jednostavne kemijske i fizikalne reakcije kao gradbene jedinice, pretvorit će prostor galerije u instalaciju u kojoj se susreću digitalna i zastarijela analogna tehnologija s klasičnim elementima (voda, vatra, zemlja, zrak) rezultirajući zvukom kao eterom. Umjetnik će istraživati meke i tvrde odnose tehnoloških uređaja, tehnološkog ''napretka'', rudarstva i eksploatacije prirodnih resursa u svrhu opisivanja simptomatike antropocena.

Tin Dožić završio je studij psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojoj praksi polazi od medija zvuka, a bavi se terenskim snimanjem, radiom, eksperimentalnom glazbom i instalacijama. Svoj rad temelji na istraživanju medija kroz prakse izrade vlastitih elektroničkih instrumenata, aproprijacije zastarjelih tehnologija i reciklažu. Svojim radom proitkuje ulogu tehnologije i medija u zagađenju okoliša planete Zemlje te poveznicu prirodnih resursa i tehnologije. Teme od interesa su DIY kultura, antropocen i geologija, alkemija, susret znanosti i umjetnosti, spavanje i snovi. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.03.2019