Odnos tijela, djela i prostora | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odnos tijela, djela i prostora

Izložbom Interspace Goran Škofić predstavlja svoje videoradove, videoperformanse, fotografije i site-specific videoinstalacije, koji čine svojevrsnu retrospektivu njegova rada.

13.08.2018 - 01.09.2018 , Poreč - Galerija Zuccato

U ponedjeljak, 13. kolovoza u 21 sat u Galeriji Zuccato u Poreču otvara se izložba Interspace multimedijalnog umjetnika Gorana Škofića.

Izložbom Interspace Škofić predstavlja svoje videoradove, videoperformanse, fotografije i site-specific videoinstalacije, koji čine svojevrsnu retrospektivu njegova rada. Kako stoji u predgovoru Patricije Počanić, izložene radove povezuje dijalog instalacija s izložbenim prostorom i njegovo korištenje kao ključnog elementa djela. Dok je izložbama poput Interruptions/Prekidi Škofić u središte umjetničkog istraživanja postavljao multiplicirano tijelo (umjetnika) kao medij digitalne manipulacije slike, ali i manipulacije autoreferencijalnim sadržajem i prezentacijom društvenog tijela, ova izložba posebno se posvećuje odnosu tijela, umjetničkog djela i izložbenog prostora. Sve radove također povezuje minimalistička i pročišćena narativna struktura te autonomija zvuka rada, koja kao zvučna skulptura ispunjava prostor. "Cjelokupna izložba", navodi Počanić, "funkcionira kao jedinstvena umjetnička instalacija u kojoj manipulacija medijem, razinama stvarnosti i prikazom ljudskog tijela pruža uvijek iznova novo iskustvo".

Goran Škofić je redatelj, multimedijalni umjetnik rođen u Puli 1979. godine. Diplomirao je dizajn vizualnih medija na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2005. godine. Upotreba tijela i manipulacija njime u fotografiji, filmu, videu i multimedijalim instalacijama glavne su karakteristike njegova rada. Nakon završetka Umjetničke akademije u Splitu, Škofić svoj umjetnički i istraživački rad nastavlja na rezidencijama u Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, SAD-u i Brazilu. Njegovi radovi redovito se prikazuju na izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu.

Izložba je otvorena do 1. rujna.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 13.08.2018