Odrastati uz propagandu | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Odrastati uz propagandu

Projekcijom u Dokukinu KIC počinje distribucija dokumentarca velikog ruskog redatelja Vitalija Manskog, koji će održati i besplatno masterclass predavanje.

01.02.2017 - 02.02.2017 , Zagreb - Dokukino KIC

Nakon dvije godine pregovaranja sa sjevernokorejskim vlastima, nagrađivani ruski redatelj Vitalij Manski pozvan je u najdistanciraniju zemlju svijeta, kako bi pomogao u stvaranju jednog domaćeg filma. Ispod sunca donosi priču o odrastanju uz propagandu i život u zemlji koja zabranjuje individualnost, a na kino-premijeri koja će se održati u srijedu, 1. veljače, u 19 sati u zagrebačkom Dokukinu KIC, prisustvovat će i sam autor s kojim će nakon projekcije razgovarati filmski kritičar i redatelj Ivan Ramljak.

U četvrtak, 2. veljače, u 17 sati, svi koji žele proširiti svoje znanje o filmu, pozvani su u Dokukino KIC na besplatan masterclass Vitalija Manskog. U masterclassu će biti riječi o jeziku suvremenog dokumentarnog filma i stilskim sredstvima koje autori danas koriste kako bi prenijeli svoj doživljaj viđenoga. Predavanje pod nazivom Dokumentarni film – Umjetnost ili stvarnost? bit će na ruskom jeziku uz konsekutivni prijevod na hrvatski. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.01.2017