Odraz budućnosti zajednice | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odraz budućnosti zajednice

Multimedijalni projekt Uljanik u Puli! fotografijama, tekstovima i audio zapisima dokumentira deset dana štrajka radnika pulskog brodogradilišta.

10.10.2018 - 08.11.2018 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc
  • A
  • +
  • -

U srijedu, 10. listopada u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, s početkom u 19 sati otvara se multimedijalna izložba Uljanik u Puli!, koja tematizira deset dana štrajka radnika Uljanika u kolovozu ove godine.

Multimedijalni projekt Uljanik u Puli! dokumentira izlazak radnika Uljanika na ulice kako bi taj događaj ostao zabilježen u memoriji njegovih građana. "Uljanik u Puli! podrška je brodograditeljima i svemu onom što brodogradnja za Pulu predstavlja te prikazuje radnike Uljanika u fotografijama, tekstovima i audio zapisima koji svjedoče o događajima određujući budućnost zajednice", ističu organizatori. 

Fotografije potpisuje Snježana Bratanović, tekstove su napisali Slađana Bukovac, Igor Grbić, Tatjana Gromača, Davor Konjikušić, Boris Koroman, Dragan Markovina te Stožer za obranu brodogradnje Uljanik, a zvuk je pripremila Mirjana Radulović. Fotografije je izabrao Igor Dražić. Izložba je autorski projekt Mirjane Radulović i Noela Mirkovića koji je i dizajnirao postav izložbe.

Izložba se može pogledati do 8. studenog 2018.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 10.10.2018