Odraz stremljenja zajednice | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Odraz stremljenja zajednice

U organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata i Orisa održava se tribina o stvaranju suradničke platforme arhitektonskih institucija te oblikovanja zajedničkog horizonta

08.12.2017 , Zagreb - Oris Kuća arhitekture

U petak, 8. prosinca 2017. u 17 sati u Oris Kući arhitekture održava se tribina o stvaranju suradničke platforme arhitektonskih institucija te oblikovanja zajedničkog horizonta, u organizaciji Udruženja hrvatskih arhitekata i Orisa.

Arhitektura je, prema mišljenju njemačkog filozofa Nicolaja Hartmanna, imanentno javna. Za razliku od slikarstva, glazbe, filma ili literature, čiju recepciju biramo svijesno odlaskom u galeriju, na koncert, u kino ili u knjižnicu, arhitekturi smo neposredno izloženi – ona tvori naš društveni prostor, bez obzira je li riječ o privatnoj ili javnoj namjeni koja se unutar nje odvija. Stoga je arhitektura, možda više nego bilo koja druga grana umjetnosti ili ljudskoga djelovanja, sposobna odraziti stremljenja određene zajednice. Budući da su institucije nositelji javnog interesa u svakome društvu, postavlja se pitanje koje institucije arhitektura ima na raspolaganju neophodne za izražavanje svojeg javnog karaktera? 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 07.12.2017