Održiva umjetnost za održivi otok | kulturpunkt

Najave Festival

<

Održiva umjetnost za održivi otok

Održava se 4. BESA kazališni kamp koji radionicama i predstavama širi ideju o odgovornom, zelenom i umjetničkom načinu života na otoku.

03.08.2016 - 19.08.2016 , Komiža, Vis - Razne lokacije

BESA, jedino profesionalno otočno kazalište u Hrvatskoj poziva na 4. BESA kazališni kamp koji će se dogoditi od 3. do 19. kolovoza u Komiži na Visu kako bi zajedno kroz različite kazališne radionice, predstave i permakulturu tijekom dva tjedna širili ideju o odgovornom, zelenom i umjetničkom načinu života na otoku.

BESA kazališni kamp je međunarodno mjesto susreta izvedbenih umjetnika, studenata, glumaca, ali i raznolikih zaljubljenika u umjetnost i permakulturu tijekom kojeg se kroz festivalski kulturni program, ali i radionički edukativni događa intenzivna razmjena znanja i iskustva, stvaraju prijateljstva i suradnje među pozitivnim ljudima s raznih strana na jednom prekrasnom otoku.

"U BESA festivalu kojim ćemo oživjeti ulice i trgove Komiže prikazat ćemo vlastite nove autorske predstave (JaMajka Dream, Pendrekmen), ugostiti stare prijatelje iz AK Branislav Nušić iz Šida (Bajka o zmaju,  Devojčica sa slike) te Teatar PocoLoco (Ružno pače), kao i ponuditi prezentacije radionica, trkački polumaraton Komiža-Vis-Komiža te javne projekcije i predavanja iz permakulture.

U radioničkom programu ističemo ponovni dolazak nagrađivane glumice, redateljice i pedagoginje iz Francuske Lee Delong koja će voditi masterclass radionicu tehnike BUFFONA za profesionalne glumce i studente. U permakulturnom programu ugostit ćemo ZMAG (Zelenu mrežu aktivističkih grupa), vodeću organizaciju u Hrvatskoj na području prakse i edukacije o permakulturi. ZMAG će po prvi put na Visu održati cjeloviti 72-satni Tečaj permakulturnog dizajniranja koja se naziva i osnovna škola permakulture. Bit će tu ukupno 7 radionica i za djecu i mlade, ljubitelje glazbe, izvedbenih umjetnosti te joge", stoji u najavi.

Ovogodišnji BESA kazališni kamp dio je cjelovitog projekta Održiva umjetnost za održivi otok, a cilj mu je edukacijom i korisnim znanjima poduprijeti lokalne snage i ljude da stvaraju bolji život za sebe i svoju zajednicu na otoku. Dugoročni cilj je projekta pokretanje umjetničkog permakulturnog imanja na Visu kao sjedišta Kazališta BESA.

Sve detaljnije informacije o programu, prijavama, uvjetima sudjelovanja nalaze se na web stranici Kazališnog kampa i Facebook profilu

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.07.2016