Održivi aktivizam | kulturpunkt

Vijesti Slobodna kultura

<

Održivi aktivizam

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT organizira međunarodnu konferenciji radi osnaživanja zajednice za ostvarivanje i prepoznavanje tema i problema različitih generacija.

Pripremila: Matija Mrakovčić
  • A
  • +
  • -

LGBTIQ+ inicijativa Filozofskog fakulteta u Zagrebu AUT organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom Održivi aktivizam od 18. do 20. svibnja na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te u prostorima Studentskog centra u Zagrebu.

Cilj je konferencije uključivanje LGBTIQ+ zajednice i šire zajednice zainteresirane za teme aktivizma. "Konferencijom i njenim popratnim sadržajem želimo pomoći u osnaživanju zajednice borkinja i boraca za ostvarivanje i prepoznavanje LGBTIQ+ tema i problema različitih generacija te osvješćivanje šire javnosti o njima", stoji u pozivu za sudjelovanje u aktivnostima.

Kombinirajući klasičnu strukturu konferencije i aktivističkih radionica, inicijativa želi ostvariti "festivalsku" zajednicu osoba na samoj konferenciji te uspostaviti prijateljsko djelovanje, angažman i suradnju drugih inicijativa te poticati osnivanje novih. Osim toga, želi potencirati potrebu za aktivnim djelovanjem unutar LGBTIQ+ i širih krugova s ciljem sprječavanja diskriminacije, homofobije i transfobije izvan i unutar same zajednice. 

U konferenciji možete sudjelovati izlaganjem svojih radova koji se bave LGBTIQ+ zajednicom, njenim problemima, aktivizmom i drugim temama. Zainteresirani se autori potiču na kreativnost u temama i istraživačkom pristupu te odgovornost prema istraživanima. Na konferenciji mogu dusjelovati svi, od srednjoškolaca do umirovljenika. Radove možete poslati do 15. travnja.

Isti je rok određen za slanje prijedloga radionice koje mogu kombinirati različite modele i tipove. To mogu biti edukativne, primjenjive (problem-solving, do-it), raspravljačke (brain-storming) ili radne grupe. Radionice trebaju biti osmišljene tako da različiti sudionici mogu sudjelovati te da uzimaju u obzir same vrijednosti AUT-a: suradnju, nehijerarhijski ustroj i horizontalnu raspodjelu moći, nenasilje – nenasilno ponašanje i komunikacija, poštivanje različitosti i inkluzivnost.

U konferenciji možete sudjelovati i druženjem i upoznavanjem, sudjelovanjem ili umjetničkim radom. Sudionicima će biti organiziran smještaj putem couchsurfing mreže kod volontera i organizatora konferencije. Ovakav način smještaja je ograničen. Inicijativa će pripomoći i s troškovima hrane.

Više informacija potražite putem adrese elektroničke pošte ili službene stranice AUT-a.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.02.2016

VEZANE VIJESTI

Terapija feminizmom

Ako je vaša dijagnoza odrastanje u sustavu zaraženim kapitalizmom, seksizmom i heteropatrijarhatom, dođite na tribinu LGBTIQ inicijative Filozofskog fakulteta AUT.

Razbijanje pop-kulturalnih ormara

Uvodna tribina u feministička i queer čitanja popularne kulture inicijative AUT ugostit će Mimu Simić i Lanu Pukanić.

LGBTIQ osobe i rad

Panel diskusija LGBTI radnička prava i udruživanje razmotrit će modele udruživanja u svrhu postizanja radničke ravnopravnosti LGBTI osoba.