Održivi način življenja | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Održivi način življenja

Multimedijalni kamp okuplja znanstvenike i umjetnike koji se bave temama antropocentrizma, ekocentrizma te odnosom tehnologije, čovjeka i okoliša.

01.07.2018 - 07.09.2018 , Lovinac - Centar za kreativna rješenja Rasoja
  • A
  • +
  • -

Dvanaesto izdanje Multimedijalnog kampa održava se od 1. srpnja do 7. rujna u Centru za kreativna rješenja Rasoja, u organizaciji udruge Urbana kultura i edukacaija. Ovogodišnji Kamp okuplja zaljubljenike u umjetnost i prirodu te znanstvenike i umjetnike koji se bave tematikom antropocentrizma, ekocentrizma te odnosa tehnologije, čovjeka i okoliša. 

Za vrijeme trajanja Multimedijalnog kampa održavaju se radionice, umjetnički kampovi, prezentacije, izložbe, ad-hoc performansi, glazbeni nastupi te umjetničko istraživački projekti kroz rezidencijalne programe. Prvi na programu, od 2. do 16. srpnja je Ecocentric kamp sa sudionicima iz Makedonije, Njemačke, Italije i Latvije, koji provode dva tjedna u aktivnom učenju o ekocentričnom i održivom načinu življenja te o permakulturi, doprinoseći multikulturalnom okruženju u lokalnoj zajednici.

Permakultura i održivost se tijekom radionica veže za različite umjetničke prakse i estetike. Eksperimentalne elektronske intervencije održavaju se 7. srpnja, a predstavljaju šarolik skup zaljubljenika u ovaj nesvakidašnji glazbeni izričaj. Među njima je skupina Interstellar u kojoj djeluju Mislav Hollos, Petar Šalić i Mario Validžić, čiji se izričaj opisuje opisali kao spoj etno jazza i psihodeličnog/space rocka. Nastupa i skupina Beluga s Dejanom Jeličićem i Dubravkom Dragojevićem koji sviraju post rock. Na plesnom podiju publiku zabavlja DJ Jurky sa psy trance zvukovima, DJ Goddess (psy trance) i DJ Robert Radamant (dub step).

Od 9. do 11. srpnja Attack! u suradnji s KA-MATRIX-om kroz Streetart autobus provodi niz kreativnih recycle art radionica u kojoj će pokazati kako se od otpadnih industrijskih materijala jednostavno mogu napraviti uporabni predmeti.

Tijekom kolovoza održavaju se umjetnički rezidencijalni boravci koji završavaju konferencijom pod nazivom Possible Futures na kojoj sudjeluju umjetnici s Likovne akademije Leipzig koji su se posvetili temama odnosa čovjeka i tehnologije. Tijekom konferencije više sudionika iz Hrvatske i Njemačke kroz suradnički će rad neke od tema oživjeti i u obliku pokretnih skulptura i instalacija.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 27.06.2018