Odsustvo svjesnog razmišljanja o problemu | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Odsustvo svjesnog razmišljanja o problemu

Viktor Daldon predstavlja izložbu recentnih radova – crteža, slika, objekata i videa pod naslovom Inkubacija.

12.08.2017 - 02.09.2017 , Dubrovnik - Galerija Otok

U subotu, 12. kolovoza 2017. u 21 sat u Galeriji Otok, otvorenje je izložbe recentnih radova – crteža, slika, objekata, videa Viktora Daldona pod naslovom Inkubacija

Inkubacija (lat. incubatio ležanje na čemu ili u čemu) ima različita značenja u različitim područjima znanosti i drugim ljudskim djelatnostima.

1. Inkubacija (medicina) vrijeme od trenutka zaraze do prvih simptoma oboljenja; stanje latencije

2.Inkubacija (biologija) grijanje jajeta dok se ne izlegne mlado

3. Inkubacija (religija), u antičkoj grčkoj i rimskoj religiji, spavanje u hramovima nekih bogova

4. Inkubacija (psihologija) jedan od četiri kreativnog procesa po Grahamu Wallasu: Priprema, inkubacija, iluminacija i verifikacija, gdje inkubacija predstavlja odsustvo svjesnog razmišljanja o problemu.

Viktor Daldon je likovni umjetnik rođen 1972. u Dubrovniku gdje živi i radi. Na zagrebačkoj Akademiji likovne umjetnosti diplomirao je 2001. godine u klasi Eugena Kokota, a dobitnik je i rektorove nagrade za slikarstvo.

Samostalno izlaže od 1999. godine, a od 1998. sudjeluje na brojnim skupnim izložbama od Zagreba, Dubrovnika, Budimpešte, Italije. Daldonova djela nalaze se u zbirci stalne postave Moderne galerije u Zagrebu, Umjetničke galerije u Dubrovniku, Galerije Branko Ružić u Slavonskom Brodu i u zbirci Matice hrvatske u Zagrebu, Erste banke u Zagrebu, HT-mobilea u Zagrebu

Izložba se može pogledati do 2. rujna svakog radnog dana od 11 do 21 sat.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.08.2017