Okret prostora | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Okret prostora

Javna rasprava bit će održana u organizaciji predstavnika zadarske nezavisne kulturne scene Okret potpora u dvorani bivšeg kina Callegro.

16.05.2013 , Zadar - Callegro
  • A
  • +
  • -

Zainteresirana javnost te kulturni i društveni akteri grada Zadra pozvani su uključiti se u razgovor kojim će se aktualizirati stanje i raspolaganje javnim prostorima i površinama grada.

Kroz analizu dosadašnje kulturne politike grada te s naglaskom na suvremene kulturne i društvene prakse, raspravit će se sljedeća pitanja: Postoji li razvojna strategija grada koja vodi računa o ravnopravnom održivom razvoju njegovih ekonomskih, kulturnih i društvenih dimenzija? Postoji li dugoročna strategija upravljanja gradskim javnim prostorima i površinama, posebno na području uže gradske jezgre? Kako raspolaganje prostornim resursima vide predstavnici nezavisne kulturne i civilne scene? Koja je uloga (nezavisne) kulture u budućem planu razvoja Poluotoka? Kakav održivi suradnički model predlažu sudionici rasprave?

Na tribini sudjeluju: Nives Kozulić, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije, Darko Anton Franceschi, predsjednik Društva arhitekata Zadar te Sven Marcelić i Krešimir Krolo s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Javna rasprava bit će održana u četvrtak, 16. svibnja, u dvorani ex-kina Callegro s početkom u 18 sati.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 15.05.2013