One Take Film Festival 2021. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

One Take Film Festival 2021.

Otvorene su prijave za jedanaesto izdanje festivala posvećenog filmovima svih rodova i žanrova koji su snimljeni u jednom kadru.

ROK: 20.06.2021
  • A
  • +
  • -

Međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru One Take Film Festival poziva na prijave filmova za jedanaesto izdanje. 

"U natjecateljskom programu prikazuju se filmovi snimljeni u jednom kadru od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja rada kamere. One Take Film Festival isključuje na prvi pogled gotovo neisključiv dio filma - montažu i time zabranjuje rez, pretapanja, odtamnjenja/zatamnjenja i sve ostale oblike montažnih sklopova. Na taj način stvara prostor za poticajnije filmsko promišljanje i uzbudljivo filmsko djelovanje", stoji u tekstu poziva.

One Take Film Festival jedinstveni je festival te vrste u svijetu i uključuje gotovo sve filmske žanrove (dokumentarni, igrani, eksperimentalni, glazbeni video i namjenski), a dužina trajanja filmova nije ograničena. 

Filmovi u konkurenciji natječu se za jednu jedinu festivalsku nagradu – Grand Prix One Take Film Festivala. U natjecateljskom programu festivala do danas je prikazano preko 400 filmova snimljenih u jednom kadru iz preko 50 zemalja svijeta. Jedanaesti One Take Film Festival održat će se od 22. do 24. listopada 2021. godine u Zagrebu.

Više informacija o postupku prijave možete potražiti u pravilniku, a prijavni obrazac nalazi se ovdje

Rok za prijavu filmova je 20. lipanj.

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 28.04.2021