One Take Film Festival | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

One Take Film Festival

Počele su prijave za program konkurencije na šestom One Take Film Festivalu.

ROK: 15.09.2012

Šesti po redu međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, One Take Film Festival, održat će se ove godine od 22. do 24. studenog. Ovaj bijenalni festival pokrenut je 2003. godine, a u glavnom natjecateljskom programu prikazuju se filmovi snimljeni u jednom kadru, od trenutka uključivanja do trenutka isključivanja kamere. Upravo ga to čini jedinstvenim filmskim događanjem u svijetu. 

Filmovi iz konkurencije natječu se za jednu jedinu festivalsku nagradu - Grand Prix One Take Film Festivala. U festivalskom glavnom programu do danas je prikazano preko 150 igranih, dokumentarnih, eksperimentalnih filmova te glazbenih spotova u jednom kadru iz preko 40 zemalja, a zbog svoje specificnosti festival je česti gost na mnogim festivalima i filmskim događanjima širom svijeta te je na taj način i promotor hrvatske kulturne scene.

Prijave filmova za ovogodišnji glavni program konkurencije započele su, a sve informacije o sudjelovanju, festivalski pravilnik i prijavnicu možete pronaći na službenoj festivalskoj stranici.

Rok za prijavu filmova je 15. rujna.

 

 

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 18.04.2012