Onkraj biološkog tijela | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Onkraj biološkog tijela

Stelarc eksperimentira u području vizualne i akustičke amplifikacije vlastitog tijela i istražuje umjetničke i tehnološke dosege prostetike, robotike, biotehnologije i interneta.

09.05.2017 - 21.05.2017 , Zagreb - Tehnički muzej
  • A
  • +
  • -

U utorak, 9. svibnja, u 19 sati u Tehničkom muzeju Nikola Tesla slavni novomedijski umjetnik Stelarc otvorit će izložbu fotografija svojih techno-art i bio-art izvedbi. Tom će prigodom održati uvodno predavanje popraćeno projekcijom videosnimki njegovih performansa i radova.

Dan nakon otvorenja uslijedit će znanstvena panel-diskusija, koja će se održati u 14 sati na Veleučilištu VERN u Zagrebu, Iblerov trg 10, II. kat. U diskusiji će, uz Stelarca, sudjelovati dr. sc. Sibila Petlevski, dr. sc. Žarko Paić i Gordana Vnuk.

Najveći živući bio-techno-art umjetnik, kako ga nazivaju u službenoj najavi, gostuje u Zagrebu od 6. do 12. svibnja u sklopu projekta Kako praksom vođeno teorijsko istraživanje u umjetničkoj izvedbi može doprinijeti hrvatskoj znanosti, koji vodi prof. dr. sc. Sibila Petlevski pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Izložba je otvorena do 21. svibnja, a detalji su dostupni na sljedećoj poveznici.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 04.05.2017