(Online) kazališna predstava | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

(Online) kazališna predstava

Radionica pod vodstvom Mire i Vesne Muhoberac namijenjena je svima zainteresiranima za dramaturgiju, režiju i glumu, a dotaknut će se i online života izvedbe.

ROK: 03.03.2021
  • A
  • +
  • -

Hrvatski sabor kulture otvorio je prijave za sudjelovanje na kazališnoj online radionici Dramaturgija, režija i gluma: (online) kazališna predstava koja će se održati od 5. do 7. ožujka 2021. putem platforme Zoom. Radionicu će voditi Mira i Vesna Muhoberac.

Radionica problematizira suodnos izabranoga teksta i kazališne predstave, a propituje i pozicije i pozicioniranje dramaturgije i dramaturga i režije i redatelja. Također se bavi istraživanjem glumaca, glume i glumačke umjetnosti, načinima kreiranja uloga te glumačkim promjenama identiteta, kao i odnosima prema publici/publikama. Na radionici se tematiziraju i multimedijalni sadržaji interpolirani u predstavu te se progovara o promociji kazališne predstave u realnom i online performativnom/izvedbenom svijetu.

Po završetku programa svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Za sve fizičke osobe koje su u članstvu Hrvatskog sabora kulture te one koji dolaze iz udruga/sekcija članica Hrvatskog sabora kulture koje su podmirile članarinu, sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Za nečlanove (fizičke osobe koje nisu u članstvu HSK-a i članove udruga koje nisu u članstvu HSK-a) kotizacija za sudjelovanje iznosi 250,00 kn.

Za sudjelovanje na radionici mogu se prijaviti svi zainteresirani putem prijavnog obrasca, najkasnije do 3. ožujka

Detaljnije informacije dostupne su na stranici Hrvatskog sabora kulture.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.02.2021