Ono čega se publika boji | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Ono čega se publika boji

Izložba Dijalozi pulskog umjetnika Fulvija Juričića govori o strahu i ideji da je likovno nevažno, jer je nemjerljivo kriterijima koje današnje društvo diktira.

22.06.2018 - 28.07.2018 , Pula - Dnevni boravak DC-a Rojc

U petak, 22. lipnja u 21 sat u Dnevnom boravku Rojca otvara se izložba Fulvia Juričića na kojoj će pulski umjetnik predstaviti radove iz serije Dijalozi.

"Fulvijevi radovi govore upravo ono što publika često ne razumije od prve i čega se boji u susretu s likovnošću, govore o manjku komunikacije, manjku obrazovanja, izgubljenim mogućnostima komunikacije, strahu i pogubnoj ideji da je likovno nevažno, jer je nemjerljivo kriterijima koje današnje društvo diktira; imetku i medijskoj prisutnosti. To znači da su suprotne pozicije, one koje se zauzimaju za ideju, pogled i stav postale društveno, moralno i etički irelevantni čimbenici, što najbanalnije rečeno dovodi do erozije društva i društvene zajednice“, stoji u predgovoru Janke Vukmir.

Fulvio Juričić rođen je u Puli 1952. godine. Diplomirao je 1978. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Vasilija Jordana. Izlagao je na brojnim samostalnim i skupnim izložbama.

Izložba je otvorena do 28. srpnja, a može se razgledati svakog radnog dana od 17 do 21 sat.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 20.06.2018