Open Source Art | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Open Source Art

Prezentacija, okrugli stol i radionica u MSU-u sintetizirat će što je open source i kako se primjenjuje u širokom rasponu društvenih područja.

01.12.2012 - 02.12.2012 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

Projekt Open Source Art (OSA) bavi se korištenjem novih komunikacijskih i tehnoloških medija na području umjetnosti koja se bavi, producira ili publicira radove pomoću open source alata i programa. OSA se provodi kroz prezentaciju suvremene novomedijske umjetnosti koja se koristi alatima baziranim na idejama slobodne kulturne razmijene. Open Source Software ili Program otvorenog koda je besplatni, nadogradivi, kooperativni program za izradu digitalnih, audio vizualnih i interaktivnih aplikacija i radova.

U organizaciji Artenative i MSU-a, u subotu 1. prosinca, u 17 sati održat će se "artist talk" na kojem će Željko Blaće, Sandro Đukić, Darko Fritz, Mihael Giba, Deborah Hustić, Ana Hušman, Kruno Jošt, Maja Kalogera i Ivan Marušić Klif prezentacijom svojih radova predstaviti razne aspekte upotrebe alata otvorenog koda, od korištenja, dijeljenja i nadograđivanja do samog publiciranja. Potom je najavljen okrugli stol pod nazivom Open source i umjetnost na kojem će sudionici problematizirati authorship, ownership i ekonomiju te će se razgovarati o prožimanju socijalnog i kulturnog polja djelovanja u suvremenom kulturnom kontekstu. Okrugli stol moderira Deborah Hustić.

Za 19 sati najavljena je radionica upoznavanja sa Open source alatima i programima.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 29.11.2012