Operateru drona meta je mrlja piksela | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Operateru drona meta je mrlja piksela

Studije o divljoj guski nova je predstava u produkciji Studentskog kulturnog centra u Rijeci.

23.01.2015 - 25.01.2015 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

"Obilježavajući stogodišnjicu Prvog svjetskog rata predstava Studije o divljoj guski: nacrt za paniku/prema novoj navici bavi se povijesnim periodom koji mu je prethodio, razdobljem u europskoj povijesti od oko četrdeset godina između Francusko–pruskog rata i Prvog svjetskog rata. Tom je periodu u SAD-u Mark Twain dao naziv 'Pozlaćeno doba'.

U tih nekoliko desetljeća ustalile su se duboke socio-ekonomske razlike u odnosu između privatnog kapitala i nacionalnog dohotka, između kapitala i rada, između najvećeg i najnižeg dohotka, između potpune kontrole kapitala nad političkim procesom i nedostatka ikakve kontrole nad vlastitim životom i samopoštovanja. 

Sotona dolazi u malo austrijsko mjesto gdje susreće trojicu dječaka prije početka Velikog rata. Sotona ne intervenira u već poredane stvari, ne pokreće ih nego raspoređuje događaje koji se isprepliću među vrstama, klasama te povijesti prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Putujući od Francusko-pruskog rata do putanje kretanja guske, od favela Sao Paola do baruna Haussmana i pariških bulevara, od Pariške komune do kupidonskih guzica na stropovima koncertnih dvorana, pokušajmo zamisliti kompleksnost mogućeg rješenja o kojem spekuliramo u samom središtu nerazrješivog", stoji u najavi predstave.

Predstava je inspirirana radovima Marka Twaina, Leonida Trauberga, Konrada Lorenza, Bertolta Brechta, Marcole i Petera Watkinsa.

Režiju i dramaturgiju potpisuju Nataša Antulov i Aleksandar Nikolić, a predstavu izvode Valentina Lončarić, Nebojša Zelić, Tena A. Torjanac, Jurica Marčec i.

Predstava će se održati 23., 24. i  25. siječnja u 20 sati u Velikoj dvorani Filodrammatice u Rijeci. Karte se mogu rezevirati putem elektroničke pošte.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 21.01.2015