Opuštanje prije radnog tjedna | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Opuštanje prije radnog tjedna

Diskontni vikend u CeKaTe-u održava se uz instrumentalni teatar, koncert, knjižok i plesnjak!

08.07.2016 - 10.07.2016 , Zagreb - Centar za kulturu Trešnjevka
  • A
  • +
  • -

Diskontni glazbeni petak ugostit će rektorovom nagradom nagrađeni polusatni glazbeno-recitatorski performans na temu Krležinih Balada Petrice Kerempuha koji izvode članovi zagrebačke etno-glazbene skupine Mokre gljive.

Uz njih će nastupiti U pol’ 9 kod Sabe, bend koji je spoj različitih marginalnih/manjinskih pozicija te je kao takav odlučio opjevati do sada neispričane priče, duhovite i melodiozne, žanrovski određene na raskršću indie popa i cabareta.

Koncert se održava 8. srpnja u 20 sati u parku Stara Trešnjevka.

U subotu, 9. srpnja u 20 sati u atriju CeKaTe-a, pod  voditeljskom palicom mlade, talentirane Ive Mirčić svoj širok opus djelovanja, razmišljanja, književna djela i buduće planove podijelit će s nama Karmela Špoljarić, spisateljica (Nije ovo Twin Peaks, Pazi šta ćeš poželjeti, Major Tom), voditeljica radionica pisanja (Kako početi i Bajkanje), idejni tvorac Izložbe priča te Elvira Slišurić polaznica navedenih radionica i spisateljica  (Sreća prati hrabre). Za glazbenu pauzu zadužen je gitarist i pjevač Zlatko Ratkajec, a sve posjetitelje očekuju ukusne slastice i bogata nagradna igra.

U nedjelju, 10. srpnja u 20 sati u atriju CeKaTe-a za opuštanje prije radnog tjedna na nedjeljnom plesnjaku zaduženi su Back to Swing, udruga zaljubljenika u swing plesove i glazbu čiji cilj je širiti energiju i zabavu koja prati swing plesove kroz organizaciju radionica, tečajeva, plesnjaka i drugih aktivnosti u vintage štihu. Osim što ih se može vidjeti po svim značajnim swing i vintage događanjima po Hrvatskoj, Back to Swing surađuju s brojnim bendovima koji njeguju swing i jazz glazbu inspiriranu prvom polovicom prošlog stoljeća, npr. Big Band HRT-a, Swingers, Big Band Čakovec, Mel & Little Thunders, B & the Bops…

Ljetni diskont kulture i ove godine pomaže najpotrebnijima! Umjesto ulaznice, CeKaTe osjetitelje poziva da pripreme priloge za zagrebačku socijalnu samoposlugu, posebice higijenske potrepštine i trajne prehrambene namirnice.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 08.07.2016