Organ Vida 2015. | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Organ Vida 2015.

Otvoren je natječaj za 7. Međunarodni festival fotografije Organ Vida na temu Granice.

ROK: 01.05.2015

Organ Vida, međunarodni festival suvremene dokumentarne fotografije, godišnji je festival koji je od svojeg osnutka 2009. godine usmjeren na promoviranje i istraživanje današnje fotografske prakse u Hrvatskoj i na međunarodnoj sceni. Platforma kojom Organ Vida povezuje umjetnike, institucije, udruženja i kolektive obuhvaća preko 85 zemalja svijeta. Na festivalu se do sada predstavilo preko 185 autora iz cijeloga svijeta. Osim velike izložbe fotografija finalista natječaja, u sklopu festivala održavaju se i popratni sadržaji; predavanja, konferencije, paneli, govori umjetnika, kreativne radionice, predstavljanja suradnika, koncerti.

Međunarodni festival fotografije Organ Vida ove godine ostvaruje svoje sedmo izdanje na temu Granice. Prema tekstu natječaja granice predstavljaju sveprisutnost ograničenja u današnjemu svijetu, krenuvši od granica između privatnog i javnog prostora, pa sve do onih između fizičke aktivnosti i duhovnog i intelektualnog življenja ili neumoljivih bioloških konačnosti i vječne aspiracije za besmrtnošću.  

Ovogodišnjim natječajem, Međunarodni festival fotografije Organ Vida poziva fotografe i umjetnike koji se izražavaju u mediju fotografije da promisle o fenomenu granica i fotografski uobliče posvuda prisutne prelaske, odlaske i granične trenutke onako kako ih vide i osjećaju.

Odabrani finalisti svoje će radove izložiti u rujnu za vrijeme trajanja festivala u Galeriji Klovićevi dvori koja je ujedno i centralna lokacija ovogodišnjega festivala koji će trajati od 3. do 18. rujna 2015. godine.

Rok prijave je 1. svibnja

Detalje potražite na službenim stranicama festivala

Objavio/la ida [at] kulturpunkt 13.04.2015