Osjetilne imerzije i medijski eksperimenti | kulturpunkt

Najave Performans

<

Osjetilne imerzije i medijski eksperimenti

Zadnji Device_art festivalski tjedan u Zagrebu ugošćuju mlade europske umjetnike koji se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom.

26.01.2019 , Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti
  • A
  • +
  • -

U subotu, 26. siječnja u dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti Device_art festival s početkom u 18 sati ugošćuje mlade europske umjetnike koje se u svojim praksama bave zvukom i tehnologijom. 

Pet europskih umjetnika u usponu po prvi puta svoje će zvučne performanse predstaviti zagrebačkoj publici. Nastupaju Mathias Loose (Zvučni dnevnik), Valentin Durif (Radosni građani povjerovat će stroju), Jiska Huizing (Iskidani zapisi), Lucas Paris (AntiVolume) i Elio Libaude (Kokoliti). Program su kustoski selektirali Fabien Fabre (Second Nature, Francuska), Anne Marthe Dyvi (BEK, Norveška) i Ena Hodžić (KONTEJNER, Hrvatska), 

Performansi u fokus stavljaju zvuk u intermedijskim i hibridnim praksama, njegovu vezu s prirodom i okolišem - od monumentalnih krajolika do mikro flore i faune, te također na osjetilne imerzije i eksperimentiranje s medijima, glazbenim instrumentima, formatima i komunikacijskim kanalima.

Device_art 6.018 performansi dio su trećeg umjetničkog laba projekta Future DiverCities podržanog od strane Europske unije kroz program Kreativna Europa.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 20.01.2019