Osmislite vizual za Kulturpunktov audio projekt | kulturpunkt

Osmislite vizual za Kulturpunktov audio projekt

Prijavite se na natječaj za oblikovanje vizualnog rješenja projekta Kultura kritičkog slušanja.

Pripremio: Kulturpunkt.hr
  • A
  • +
  • -

Kulturpunkt.hr poziva ilustratore/ice i druge vizualne umjetnice/ke da sudjeluju u natječaju oblikovanja prepoznatljivog vizuala projekta Kultura kritičkog slušanja portala Kulturpunkt.hr.

Kao neprofitni medij koji već petnaest godina kontinurano prati, istražuje, dokumentira, analizira te kritički propituje suvremenu kulturu i umjetnost, Kulturpunkt.hr od 2015. godine kroz rubriku Podcast producira i Audio vodstva kroz izložbe suvremene umjetnosti. Od 2019. godine razvijamo Improvizacije, razgovore s autorima suvremene klasične i eksperimentalne glazbe te snimljene instrumentalne i vokalne improvizirane izvedbe. U 2020. Improvizacijama i Audio vodstvima pridružit ćemo Zvučne krajolike, zvukovne minijature koje funkcioniraju kao dokumenti vremena i prostora, ali i umjetnički radovi, te Kulturpunktove zvučne eseje, čitane tekstove objavljene na portalu. Zvukom želimo proširiti doseg neumornog, no u medijima često nevidljivog rada umjetnica i umjetnika, autora i autorica na nezavisnoj kulturnoj sceni te izgraditi audio arhiv suvremene umjetnosti, kulture, medija i društva.

Razvoj multimedijskog segmenta portala nastavlja se i širenjem iz online u offline prostore kulture Kulturpunktovim slušaonicama, susretima kritičkog slušanja važnog uslijed osvještavanja utjecaja eksperimentalnog zvuka na suvremene umjetničke prakse, promjena analognog u digitalni zvuk, ali i dubljih promjena slušateljske percepcije.

Ilustratori/ce i drugi likovni umjetnici/e za natječaj trebaju priložiti jednu ilustraciju koja odgovara prethodno navedenom konceptu rubrike Podcast u okviru koje nastaje produkcija raznolikih audio formi, dok će preostali segmenti suradnje biti dogovoreni s pobjednicom ili pobjednikom natječaja. Ilustracija mora predvidjeti prostor za integraciju Kulturpunktovog logotipa i dodavanje teksta maksimalne veličine 50 znakova. Ako prijedlog bude u boji, trebat će biti izvedena i c/b verzija. Prijedlog treba biti jednostavno prilagodljiv formatima za Facebook i Instagram, kao i bannerima dimenzije 728x90 i 300x250 pixela.

Ilustracija se šalje mailom u digitalnom formatu visoke rezolucije na prijave.kurziv@gmail.com uz obrazloženje ideje do 1000 znakova. Prijavi molimo priložiti: ime i prezime autora/ice, adresu, broj telefona ili mobitela.

Odabrana autorica ili odabrani autor na temelju postojećeg prijedloga izradit će i jednu gif animaciju koja će morati udovoljavati istim specifikacijama koje vrijede za ilustraciju. Honorar odabranoj autorici ili odabranom autoru iznosi 4.000,00 HRK neto.

Natječaj je otvoren za sve fizičke osobe, a svaki autor ili autorica može sudjelovati s najviše dva prijedloga. Natječaj traje od 10. lipnja do 1. srpnja.

Odabir će izvršiti redakcija portala Kulturpunkt.hr, a odluka će biti objavljena 10. srpnja.

Sva pitanja uputite na prijave.kurziv@gmail.com.

Natječaj je dio projekta Kultura kritičkog slušanja koji udruga Kurziv provodi uz potporu Ministarstva kulture RH.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 10.06.2020