Osnaživanje veza | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Osnaživanje veza

Predstavnici Hrvatskog društva likovnih umjetnika sudjeluju u međunarodnom projektu CreArt, čiji je cilj povezivanje kulturnih i umjetničkih institucija zemalja sudionica.

Fokus Grupa, Pjevam da mi prođe vrijeme, 2011 - 2013., Galerija Galženica

  • A
  • +
  • -

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika je partner u međunarodnom i interdisciplinarnom projektu CreArt, te kao udruga predstavlja grad Zagreb u Mreži kreativnih gradova. CreArt projekt financiran je iz europskog fonda Kreativna Europa, a cilj projekta je povezivanje europskih gradova i osnaživanje suradnje među političkim, obrazovnim i kulturnim institucijama.

Osim brojnih edukativnih i kreativnih aktivnosti koje su sastavni dio projekta, svake se godine organizira velika izložba umjetnika iz gradova partnera. Ove godine izložba će bit održana u tri grada:  Vilnius (Litva) u kolovozu, Zagreb u rujnu, te Miercurea-Ciuc (Rumunjska) u studenom. Za kustosa izložbe ove godine izabran je Miguel Amado koji je prošli tjedan objavio odabir umjetnika iz gradova partnera. 

Hrvatski predstavnici ove godine su Fokus Grupa (Elvis Krstulović i Iva Kovač), Kata Mijatović te Ana Hušman. Svi članovi HDLU-a imaju se pravo prijavljivati na natječaje CreArt projekta, a članovi koji će sudjelovati ili već sudjeluju u radionicama ili rezidencijalnim programima su Dina Rončević (rezidencijalni program u Delftu), Maja Rožman (Artists workshop s Lucom Vitoneom u Genovi) te Melita Matović (rezidencijalni program u Kaunasu).

U tijeku je natječaj za rezidencijalni program u Kristiansandu (Norveška), a sve informacije možete vidjeti ovdje.

Izvor: HDLU

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.04.2014