Osnove strip stvaralaštva | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Osnove strip stvaralaštva

U okviru programa Dizajnerske početnice održava se radionica stripa pod nazivom Stripkovnica, namijenjena je djeci od 10 do 15 godina.

16.09.2017 , Zagreb - Galerija HDD
  • A
  • +
  • -

U subotu, 16. rujna s početkom u 10 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu u okviru programa Dizajnerske početnice održava se radionica stripa pod nazivom Stripkovnica. Voditelj radionice je dizajner Davor Šunk, a namijenjena je djeci od 10 do 15 godina.

Radionica stripa je podijeljena u nekoliko faza. U prvom dijelu radionice polaznici će se upoznati s općenitim spoznajama o pojmu stripa i njegovoj arhitekturi, nakon čega će učiti pisati sinopsise i kratke scenarije za strip. S obzirom da se radionica bazira na izradi jedne table stripa slijedi razrada strip junaka (glavnog lika) i njegova animacija. Nakon razrade polaznici postavljaju kompoziciju strip table u olovci. Nakon što se isprave sve nastale greške slijedi završna faza – "tuširanje" flomasterima te završetak likovnog djela.

Na radionici polaznici će savladati osnove strip stvaralaštva.

Cilj radionice je potaknuti likovno literarno stvaralaštvo kod djece i mladih te osvijestiti i nadograditi potrebu i svrhu cjelovitog principa komunikacije.

Rok za prijave: do petka, 15. rujna u 17 sati, na mail adresu

Sudjelovanje na radionici je besplatno.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 14.09.2017