Osobna, intimna umjetnost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Osobna, intimna umjetnost

Bijeg u poznato, izložba Noemi Čotić, reproducira gotovo bezvremenske i beskonačne varijacije i uzorke odnosa između geometrijskih oblika, i stvara jednostavne, apstraktne forme.

15.02.2016 - 22.02.2016 , Zagreb - Greta

U ponedjeljak, 15. veljače, u 20 sati, u galeriji Greta otvorenje je izložbe Bijeg u poznato Noemi Čotić.

"Geometrijske kompozicije na šperploči građene osnovnim likovnim elementima; plohom, linijom i bojom (Prostor), slagane metodom minimalizma, koje podsjećaju na portrete određenih stanja, labirint, ili dnevnički zapis, što svakako jesu, imajući u vidu da su to zapravo skice za skulpturu. Likovna morfologija u djelima Noemi Čotić transponira forme makro i mikro svijeta na mjeru Čovjeka. Reproducirajući gotovo bezvremenske i beskonačne varijacije i uzorke odnosa između geometrijskih oblika, autorica stvara jednostavne apstraktne forme, koje nam djeluju bliske, prepoznatljive i univerzalno primjenjive poput matrica, simbola ili arhetipova. Iako u formalnom smislu može biti isčitavano kao geometrijska apstrakcija, zapravo je osobna, intimna umjetnost nastala iz jake unutarnje potrebe", stoji u opisu izložbe.

Noemi Čotić rođena je u Splitu 1988. godine. Diplomirala je na Kiparskom odsjeku Umjetničke akademije u Splitu 2013. godine u klasi profesora Kuzme Kovačića, a od tada je imala dvije samostalne i brojne skupne izložbe.

Više potražite ovdje.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 15.02.2016