Ostavljanje prvog utiska | kulturpunkt

Najave Koncert

<

Ostavljanje prvog utiska

U sklopu svog premijernog nastupa u Osijeku grupe Žen iz Zagreba i ### iz Siska predstavit će domaćoj publici materijale sa svojih prošlogodišnjih izdanja.

21.11.2014 , Osijek - Klub Exit
  • A
  • +
  • -

Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je krajem 2009. u Zagrebu. Njihova glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca, te varira od post rocka, math rocka, krauta i noisea do synth elektra i dream popa, a u sinergiji sa avangardnim stilom aranžiranja i zanimljivim i hipnotičkim live vizualizacijama daje autentično psy/indie/post rock iskustvo. Njihov debitantski album I onda je sve počelo izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča.

### je instrumentalni noise / rock / punk trio iz Siska čije se ime izgovara trima udarcima o najbliži predmet. Svoje ideje koje rastu u sjeni drveća i industrijskih dimnjaka pod doktrinom "do it yourself, do it simple" jednako izražavaju glazbom kao i na kino platnu. Počevši s aktivnostima 2013. izbacuju EP-e Ljestve i Mulj, split kazetu s Punčkama, kao i tri videospota za EP Ljestve te eksperimentalni film i live video koji skupa s EP-em Mulj čine triptih. Treći EP Olovo, koji je sniman u prostorijama bivše Željezare Sisak, formiraju kao ispraćaj jednog polumrtvog grada.

Koncert će biti održan u klubu Exit u petak 21. studenog, s početkom u 22 sata. Cijena ulaznice je 25 kuna.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 19.11.2014