Oštrina ruba tijela | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Oštrina ruba tijela

Izložba Crta - Akt donosi seriju fotografija u kojima se bilježenjem tijela u pokretu nastoji ukazati na njegovu skulpturalnost.

21.02.2019 - 28.02.2019 , Split - Kocka
  • A
  • +
  • -

U galeriji Kluba Kocka, u četvrtak, 21. veljače s početkom u 20 sati otvara se izložba Alme Štrkljević i Josipe Krolo pod nazivom Crta - Akt.

Serija aktova u mediju digitalne fotografije nastala je iz ideje za ispit koji je Alma imala na fakultetu dok je bila studentica. S obzirom na to da su bliske prijateljice i prethodno su surađivale, zamolila je Josipu da joj pozira i iznijela ideju da ne bude samo model, već da sudjeluje u kreaciji tako da ocrta vlastito tijelo, s obzirom se Josipa bavi slikarstvom. Namjera je bila da se takvim postupkom ocrta oblik, a tijelo kao takvo neutralizira. 

"Tijelo je postalo platno, a objektiv kist. Ono što su htjele istaknuti je linija koja mijenja oblik dok se tijelo kreće. Upravo zato su aktovi dekapitirani, kako bi se tijelo lišilo semantičkog biološkog značenja i pretvorilo u skulpturu, dok je crna pozadina dodatno naglasila oštrinu ruba i jasnoću linije", navodi kustosica izložbe Ivana Vukušić.

Izložba je otvorena do 28. veljače 2019.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 20.02.2019