Osvještavanje ograničenja opozicija | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Osvještavanje ograničenja opozicija

Izložba Cross Dissolve III – Kozmolom umjetnice Nine Iris Bešlić nastoji nadići predrasudu o strogoj odvojenosti znanosti i umjetnosti.

05.10.2018 - 26.10.2018 , Zagreb - Galerija Događanja
  • A
  • +
  • -

U petak, 5. listopada u 19 sati u Galeriji Događanja otvara se izložba Cross Dissolve III – Kozmolom umjetnice Nine Iris Bešlić.

Kako stoji u katalogu izložbe koji potpisuje Anita Kojundžić Smolčić, riječ je o radu koji nastoji nadići predrasudu o strogoj odvojenosti znanosti i umjetnosti. Kojundžić napominje kako suočavanje s "nepojmljivom složenošću svega što nas okružuje" doprinosi osvještavanju ograničenja i netočnosti takvih opozicija, a u Bešlićinoj orijentaciji na procesualnost, dugotrajno istraživanje i interdisciplinarnost prepoznaje umjetnički pristup koji je sposoban povezati naoko suprotstavljena područja.

Nina Bešlić diplomirala je 2004. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon studija provodi godinu na London Metropolitan University, na odjelu Digitalna pokretna slika. Nakon povratka u Zagreb radi kao vizualna umjetnica, izlažući na samostalnim i grupnim izložbama. U zbirku moderne i suvremene umjetnosti Muzeja grada Kaštela uvrštena je 2008. godine. Dobitnica je dviju nagrada (Akademije likovnih umjetnosti i Muzeja Čakovec) i nekoliko potpora za umjetničko stvaralaštvo. Imala je šesnaest samostalnih i trideset grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjeluje na umjetničkim profesionalnim radionicama. 

Izložba je otvorena do 26. listopada.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 01.10.2018