Osvještavanje tijela, improvizacije i rad na mašti | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Osvještavanje tijela, improvizacije i rad na mašti

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta (IMRC) tijekom ožujka održava inkluzivne plesne radionica za početnike i napredne.

11.03.2017 - 25.03.2017 , Zagreb - Zagrebački plesni centar

Redovne otvorene radionice održavat će se subotama: 11. ožujka (12-13.30 sati), 18. ožujka (12-15 sati) i 25. ožujka (12-13.3. sati) u Zagrebačkom plesnom centru. Namijenjene su zainteresiranima za pokret i ples, bez obzira na plesačko iskustvo, koji imaju 16 ili više godina. Radionica se sastoji od vođenih vježbi osvještavanja tijela, plesne improvizacije i rada na mašti kao pokretaču tjelesne transformacije. Prostor radionice dostupan je invalidskim kolicima. Voditeljica je Iva Nerina Sibila

Novost je program Intenziv radionica koje se održavaju od 20. do 23. ožujka od 9.30 do 13 sati. Improvizacijski dio vodit će Aleksandra Janeva Imfeld, a koreografski lab Iva Nerina Sibila. 

Inkluzivni kolektiv za istraživanje pokreta –  (IMRC) edukacijski je i izvedbeni projekt koji se bavi inkluzijom osoba s invaliditetom u suvremenom plesu. Djeluje u sklopu Zagrebačkog plesnog centra, gdje održava radionice na tjednoj i mjesečnoj bazi. Osim kontinuiteta edukacije u Zagrebu, IMRC održava inkluzivne plesne i koreografske radionice u Rijeci i u Karlovcu. Izvedbeni segment uključuje cjelovečernju predstavu Nukleon koja je nastala u suradnji s koreografkinjom Aleksandrom Janevom Imfeld te rad Magnolija (ili prkos). Na Tjednu suvremenog plesa 2016. godine izveli smo Solo za Nereju kao prvi solo rad koji izvodi plesačica s invaliditetom i trio Quiet life. Slađan Livnjak, član IMRC kolektiva, dobio je Nagradu Hrvatskog glumišta 2016. za Najbolje umjetničko ostvarenje u kategoriji ples – muška uloga. 

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 14.03.2017