Osvrt na samoizdavački proces | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Osvrt na samoizdavački proces

Povodom obilježavanja Međunarodnoga dana muzeja, Irena Krčelić drži predavanje "Pisanje je rad: od pisaćeg stroja do digitalnog izdavaštva" s praktičnom demonstracijom.

18.05.2017 , Zagreb - Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

FOTO: Esther Vargas

Povodom obilježavanje Međunarodnoga dana muzeja, na temu Muzeji i sporne povijesti: govoriti o neizrecivom i muzejima, Centar za ženske studije poziva na predavanje s praktičnom demonstracijom. Predavanje Irene Krčelić, Pisanje je rad: od pisaćeg stroja do digitalnog izdavaštva, održava se u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, u četvrtak, 18. svibnja u 18 sati, u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8.

U "vlastitoj sobi" Marije Jurić Zagorke u kojoj je na pisaćem stroju Remington zapisivala žensku povijest i kulturu svoga vremena, želimo potaknuti autore/ice da se odvaže uz pomoć suvremene tehnologije plasirati svoj autorski rad u virtualni prostor i učiniti ga dostupnim širokoj publici.

Irena Krčelić pojasnit će kakve je sve promjene digitalna tehnologija unijela u suvremeni stvaralački rad, ne samo u aspektu praktičnog dijela stvaralačkog procesa, već i u sferi plasmana i distribucije autorskog rada. Fokus ovog demo predavanja osvrt je na samoizdavački proces, pri čemu autori/ce  izradu i uređivanje rukopisa, odabir formata, oblikovanje naslovnice i unutrašnjeg izgleda knjige, određivanje cijene, distribuciju i promociju odrađuju samostalno.

Koristeći besplatne online alate, tijekom demo predavanja jedan rukopis prebacit će se u formate .epub i .mobi, uz naslovnicu, osnovne meta podatke i zatim lansirati kao e-knjiga, kao 'preorder' na platformama iBooks, Kobo i ostalim manjim online knjižarama koje podržavaju izdanja na hvatskom jeziku.

 

 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.05.2017