Otac cinéma véritéa | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Otac cinéma véritéa

U sklopu Restartovog Masterclassa održava se predavanje Zašto ne? Filmsko stvaralaštvo Jeana Roucha francuskog redatelja i profesora Jeana Noëla Cristianija.

30.01.2019 , Zagreb - Dokukino KIC

Moi, un noir (1958.), r.: Jean Rouch

  • A
  • +
  • -

U srijedu, 30. siječnja u 18 sati u Dokukinu KIC u Zagrebu francuski redatelj i profesor Jean Noël Cristiani održat će predavanje Zašto ne? Filmsko stvaralaštvo Jeana Roucha.

Jean Rouch (1917. - 2004.) jedan je od najvećih redatelja svih vremena. Smatra ga se ocem dokumentarnog stila cinéma-vérité, kao i ocem etnofikcije.

Jean-Noël Cristiani je redatelj i profesor iz Pariza koji je krajem šezdesetih bio Rouchov student, da bi zatim zajedno s njim osnovao glasovito udruženje filmaša Ateliers Varan.

Cristiani će u svom predavanju proći kroz cijelu Rouchovu karijeru, s naglaskom na metode njegovog rada, a posebno stvaranje tzv. etnofikcije. 

U okviru predavanja prikazivat će se isječci iz Rouchovih filmova, kao i njegove fotografije.

Dan prije predavanja, 29. siječnja, na Kratkom utorku u kinu Tuškanac, u 19 i 21 sat održat će se dva programa Rouchovih filmova.

Masterclass će se održati na francuskom jeziku uz konsekutivni prijevod na hrvatski. Trajat će dva sata, a ulaz je besplatan.

Predavanje organiziraju Restart Masterclass i Dokukino KIC, u suradnji s Kratkim utorkom i Hrvatskim filmskim savezom.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 28.01.2019