Otisak gradske infrastrukture | kulturpunkt

Najave Radionica

<

Otisak gradske infrastrukture

Radionica Drainspotting njemačko-nizozemskog umjetnika Alexa Fischera predstavlja njegovu istoimenu tehniku precrtavanja otisaka šahtova na raznovrsne predmete.

05.05.2018 , Karlovac - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

U subotu, 5. svibnja u organizaciji karlovačke udruge KA-MATRIX održava se radionica grafičkih tehnika Drainspotting pod vodstvom njemačko-nizozemskog umjetnika Alexa Fischera

Budući da je riječ o radionici na otvorenom, mjesto okupljanja sudionika je u prostorijama udruge KA-MATRIX u Haulikovoj 22 u 11 sati

Fischer će uživo predstaviti svoju tehniku koju naziva drainspotting (precrtavanje otiska uličnih šahtova na papir). Karlovačke šahtove će koristiti i kao šablonu za otiskivanje na druge materijale i predmete (platnene torbe, majice, vrećice i sl). Materijal (boje, kistovi i drugo), kao i majice i torbe bit će osigurane za sudionike radionice, no organizatori pozivaju sve koji će sudjelovati na radionici da, ako žele, donesu i svoje odjevne predmete na koje žele otisnuti dio "lokalne infrastrukture".

Uz Karlovac, radionica će se tijekom vikenda održati i u Dugoj Resi i Ozlju pa organizatori pozivaju sve zainteresirane iz tih gradova da se jave na 095 444 6880 ili mailom ako žele sudjelovati. 

Radionica je ujedno i najava Drainspotting izložbi koje KA-MATRIX i udruga Attack iz Zagreba pripremaju za rujan ove godine. 

Radionica se odvija u sklopu programa Nova kultura _ Hibridni grad .018. i projekta StreetArt autobus 2018

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 02.05.2018