Otkrivanje skrivenih namjera | kulturpunkt

Najave Performans

<

Otkrivanje skrivenih namjera

Bacači sjenki održavaju prvu javnu izvedbu Brujanja grada, hibridne forme koja ujedinjuje različite kazališne, antropološke, urbanističke i sociološke izraze i značenja.

24.11.2014 , Zagreb - Galerija Nova

Prostorna dinamika i zagrebačke društvene koreografije od samoga početka rada Bacača sjenki 2001. godine okidači su javnog nastupa i umjetničko-aktivističkih te edukativnih procesa: dok Vitić pleše, a Zidne novine uvijek iznova nude nove hipertekstualne sadržaje na osam frekvencija, Brujanje grada razvija svoje istraživačke metode i aktivno intervenira u javni gradski prostor u njegove skrivene, izravne i izmišljene narative.

U fokus ulaze zanimljiva i poviješću obilježena i izabrana mjesta na kojima dolazi do "sukoba" akumuliranih značenja iz prošlost te neuhvativih trenutaka sadašnjosti. Osluškuje se ritam grada i njegove promjene, ispituju svakodnevna kretanja, incidenti i poteškoće koje javni prostori stvaraju, skiciraju se prostorne koreografije. Brujanje grada zauzima prostore koje inače automatizirano koristimo te ih osvještava, ukazuje na njihovu kompleksnost, na sustav legendi i antilegendi koji iz njih izrasta.

Izvedba će biti održana u Galeriji Nova, u ponedjeljak 24. studenog, s početkom u 20.30 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 21.11.2014