Otkrivanje teksta | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Otkrivanje teksta

Konferencija ptica magistarski je rad redateljice Nine Rajić Kranjac na ljubljanskoj Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo.

10.11.2016 , Zagreb - F22: Nova akademijska scena ADU

Konferencija ptica Nine Rajić Kranjac bit će izvedena u četvrtak, 10. studenog u 20 sati u F22 - Nova akademijska scena ADU (Frankopanska 22).

Konferenciju ptica, tekst o sufijskom učitelju Simurgu i putovanju ptica, napisao je u 12. stoljeću pjesnik, hagiograf i mistik Farid ad-Din Attar, a široj je javnosti postao poznatiji dramatizacijom koju su 1979. potpisali Jean-Claude Carrière i Peter Brook. Konferencija ptica u režiji Nine Rajić Kranjac igra se za maksimalno 40 ljudi u publici, a zamišljena je kao trodijelno (konferencija, desert, sedam dolina) otkrivanje teksta kroz ozračje koje stvaraju predstava i njen ambijent.

Predstavu su koproducirali Akademija za gledališče, radio, film in televizijo i Gledališče Glej, a gostovanje u Zagrebu dio je inicijative Eurokaza i Gleja kojom se žele potaknuti razmjene predstava mladih redatelja i suradnje dramskih akademija.

Ulaz je besplatan, no budući da je broj mjesta u gledalištu ograničen na 40, ulaznice je potrebno rezervirati putem elektroničke pošte

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 03.11.2016