Otok za planet | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Otok za planet

Novo izdanje programa SuPerKultura posvećen je planetu Zemlji, a uključuje predavanja o Sunčevom sustavu i saharskoj pustinji, kazališnu predstavu i izložbu Besa za planet.

19.04.2018 - 22.04.2018 , Vis - Razne lokacije

FOTO: Kazalište BESA / Facebook

  • A
  • +
  • -

Program SuPerKultura zamišljen je kao kontinuirano ulaganje u otočku kulturnu ponudu, a njegovo novo izdanje koje se održava od 19. do 22. travnja posvećeno je planetu Zemlji.

Program započinje 19. travnja u Komuni u Komiži gdje se s početkom u 20 sati održava otvoreno predavanje za javnost Ante Radonića Čudesni svjetovi Sunčeva sustava, nakon kojeg slijedi noćno promatranje neba kroz teleskop.

U kazališnom programu Zimskog teatra na Visu gostuje Mala crvena kuća u izvedbi Mejreme Reuter. Predstava namijenjena djeci starosti od tri do deset godina na rasporedu je u petak, 20. travnja u 11 sati, a održava se u dvorani Spomendom u Komiži. Osim predstave, Mejrema Ruter za djecu Visa pripremila je i Saharsko blago, predstavljanje u kojem metodom "hands on the treasure" djeca doznaju više o najvećoj pustinji na svijetu. 

U subotu, 21. travnja u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vis otvara se izložba Besa za planet, koju prati predstavljanje knjige fotografija i priča Libija, priča o ljudima Mejreme Reuter.  

Više o detaljima programa potražite na web stranici Kazališta Besa.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 16.04.2018