Otpor i transformacije | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Otpor i transformacije

Prvi projekt u sklopu novog programa Pogonator je plesno multimedijalna predstava Intenziteti.

18.02.2015 - 20.02.2015 , Zagreb - Pogon Jedinstvo
  • A
  • +
  • -

"Ova plesno-multimedijalna predstava proučava veze između unutarnjeg i vanjskog tijela izvođačice, te pokušava definirati, a onda i dovesti u pitanje, ove apstraktne kategorije. Načine na koje one međusobno komuniciraju, interferiraju, poništavaju se ali i nadograđuju. Izvođačica će tako plesati i riječima, svojim tekstom plesa i zvukom plesa. Ona će (iz)graditi novo tijelo od glazbe i svjetlosti.

Materijal se sastoji od sedam intenziteta kroz koje autorica prevodi sve elemente materijalnosti izvedbe u plesnu sferu. Intenziteti su postaje autoričinih suočavanja sa vlastitim ograničenjima, oni su  prostori njenih intimnih otpora u koje nas autorica poziva da zajedno sa njom doživimo mogućnost vlastite transformacije", stoji u najavi predstave.

Autori predstave su Vedran Hleb i Vesna Mačković, za glazbu su zaduženi Alen i Nenad Sinkauz, video oblikuje Ivan Lušičić Liik, kostime Nina Nimac, a svjetlo Bojan Gagić

Predstava će premijerno biti izvedena u srijedu, 18. veljače, u Velikoj dvorani Pogona Jedinstvo, u 20 sati. Reprizne izvedbe će biti održane u četvrtak i petak, 19. i 20. veljače, u 20 sati.

Posjetitelji plaćaju ulaznicu nakon odgledane predstave uzimajući u obzir vlastiti životni standard i zadovoljstvo odgledanom predstavom.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 16.02.2015