Otpor nametanju zakonskih prijedloga | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Otpor nametanju zakonskih prijedloga

Nakon što je Vlada prihvatila prijedloge triju spornih zakona koji se tiču znanosti i visokog obrazovanja, Sindikat visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost najavio je štrajk.

  • A
  • +
  • -
"Skupština Sindikata visokog obrazovanja i znanosti Akademska solidarnost je u utorak, 21. lipnja 2011. - istoga dana kad je Vlada RH uputila u saborsku proceduru prijedloge zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu - donijela odluku o pokretanju procedure za stupanje u štrajk akademskih radnika", piše u jučerašnjoj izjavi Akademske solidarnosti.

Kao što je poznato, "tijekom štrajka neće se održavati ispiti, a obustavit će se i izvršavanje ostalih radnih obveza znanstvenika i sveučilisnih radnika sukladno Zakonu o radu i ostalim pravnim propisima RH. Uz to će se organizirati i drugi oblici prosvjeda i otpora nametanju paketa zakonskih prijedloga".

Sljedećih dana aktivnosti članova sindikata intenzivirat će se u Zagrebu, Splitu, Puli, Zadru i Rijeci, a početkom sljedećeg tjedna javnost će biti obavještena  o daljnjem tijeku štrajka.

Izvor: Akademska solidarnost
Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 22.06.2011