Otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu

Platforma 112 i Antifašistička liga organiziraju javnu tribinu kao priliku za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi.

24.03.2016 , Split - Zlatna vrata

FOTO: Brett Davis

  • A
  • +
  • -

Platforma 112 i Antifašistička liga organiziraju javnu tribinu GRAĐANSKI SAT U OBRANU DEMOKRACIJE!

Tribina se održava u četvrtak, 24. ožujka 2016. godine u 18 sati, u prostorijama kinoteke Zlatna vrata (Dioklecijanova 7), u Splitu.

Uvodna izlaganja održat će Olja Savičević Ivančević, Urša Raukar, Vesna Teršelič i Jurica Pavičić. Tribinu će moderirati Marina Škrabalo (GONG) i Eugen Jakovčić (Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću).

Tribina će biti prilika za otvoreni razgovor o aktualnoj krizi demokracije u Hrvatskoj i Europi te konkretnim građanskim akcijama za obranu ustavnih vrijednosti mirotvorstva, socijalne pravde, pluralizma, poštivanja ljudskih prava i sloboda te ukupne vladavine prava.

Slične tribine organiziraju se širom Hrvatske, kao jedan od prvih koraka u okupljanja svih zabrinutih građana raznolikih svjetonazora i stilova života koje povezuje poštovanje za ustavne vrednote i spremnost na otpor negativnom političkom i civilizacijskom pravcu u kojem je zemlja krenula.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 23.03.2016