Otpor u različitim formama vizualne kulture | kulturpunkt

Najave Okrugli stol

<

Otpor u različitim formama vizualne kulture

Okruglim stolom Pogled (P)otpora započinje novi ciklus Kino učionice koji naglasak stavlja na rodnu odrednicu "ženskog" u gledalačkim procesima.

31.01.2019 , Rijeka - Art kino Croatia

FOTO: Kino učionica / Facebook

  • A
  • +
  • -

Feministička misao treću godinu za redom spušta se u srce Rijeke – Art kino, gdje zidove Sveučilišta zamjenjuje kino dvoranom u koju sa sobom donosi dio orkanske bure u obliku predavanja i teorijskih preispitivanja načina gledanja filmova, angažirane publike i politika gledanja, koje će vam naprosto otpuhati ustaljene predodžbe.

Kino učinioca: Pogled (P)otpora otvara javniprostor za postavljanjepitanja: koja vrsta pogleda ima moć stvaranja dijaloga, može li pogled biti oslobađajući, te kakav je to otpor moguć u različitim formama vizualne kulture? Traženje odgovora na ova pitanja započinje razgovorom na Okruglom stolu Pogled (P)otpora koji će se održati u četvrtak, 31. siječnja u 19 sati u foajeu Art Kina. Gosti i gošće su režiserka Maša Drndić, filmski kritičar Dragan Rubeša, profesor s Odsjeka za kulturalne studije Boris Ružić, te režiserka Kristina Barišić uz moderaturu Marije Katalinić. Ovim okruglim stolom započet će novi ciklus Kino učionice koji  naglasak stavlja na rodnu odrednicu "ženskog" u gledalačkim procesima u odnosu na aktualna događanja u hrvatskom i širem regionalnom prostoru. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 31.01.2019