Otvaranje novih kritičkih prostora | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Otvaranje novih kritičkih prostora

U sklopu okruglog stola Critical Interruptions raspravljat će se o ulozi kritike u kontekstu novih izvedbenih praksi.

Croytaque, Bodies in Urban Spaces, 2012. 

  • A
  • +
  • -

Zamišljen kao moderirani javni forum, Critical Interruptions otvoreni je okrugli stol koji istražuje ključne probleme koji se pojavljuju u suvremenoj kritičkoj djelatnosti, koji raspravu ciljano smješta u javni prostor. Okrugli stol bit će održan 25. listopada u Westminster Reference Library u Londonu.

Poziv na sudjelovanje upućen je kritičarima, umjetnicima, producentima, programerima i predstavnicima vlasti, sa zadatkom da na temu rasprave odgovore kratkom provokacijom. Uz profesionalce, pozvana je i šira javnost da sudjeluje i pridonese raspravi svojim idejama i pitanjima. Sudionici će raspravljati o mogućim načinima prilagodbe kritičke djelatnosti novim izvedbenim praksama, načinima na koje profesionalci vide ulogu kritike te dovesti u pitanje samu potrebu za kritičkom djelatnosti danas.

Neki od sudionika okruglog stola su Laura McDermott, Lois Keidan, Maddy Costa, Rebecca Atkinson-Lord, Benjamin Sebastian te Donald Hutera. Kustosice događanja su Diana Damian Martin i Bojana Janković.

Critical Interruptions trogodišnji je projekt koji za cilj ima otvaranje široke, transeuropske diskusije o kritici izvedbenih umjetnosti, njezinim strategijama, jeziku i oblicima. Projekt svoje vrijeme posvećuje temama poput pozicioniranja, održivosti, formalnim unapređenjima, angažmana, primjedbi i razlika, smještajući rasprave u različite javne prostore. 

T.Ž. / Critical Interruptions

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 13.10.2014