Otvaranje prostora za nova značenja | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Otvaranje prostora za nova značenja

Izložba Balans bijele Gilda Bavčevića gostovanje je umjetničkog projekta koji se bavio ispitivanjem tranzicijske naravi koprivničkog vojnog kompleksa i njegovim novim funkcijama.

02.11.2017 - 16.11.2017 , Križevci - Galerija K2

U četvrtak, 2. studenog, u 20 sati u Galeriji K2 otvara se izložba Balans bijele splitskog multimedijalnog umjetnika Gilda Bavčevića.

Izložba je dio projekta Galerije u gostovanju koji udruga K.V.A.R.K. organizira u sklopu Galerije K2. Udruga projektom želi križevačkoj publici predstaviti djelovanje različitih nezavisnih i neformalnih galerijskih projekata i prostora u Republici Hrvatskoj.

Bavčevićev izložbeni projekt producirala je koprivnička AK Galerija, a izveden je u okružju Atelijera Koprivnica. Izvorna umjetnička akcija Balans bijele osmišljena je za vrijeme autorova rezidencijalnog boravka u koprivničkom kampusu tijekom rujna 2016. godine kada se Bavčević upoznao s prostorom bivše vojarne i njegovom poviješću, a bila je dio višegodišnjeg projekta AK galerije Kompleksi: (su)život ljudi i prostora. Kao i cjelokupni projekt, tako je i ova akcija preispitivala tranzicijsku narav vojnog kompleksa i pripadajućih objekata, otvarajući time prostor njihovim novim značenjima i funkcijama.

Gildo Bavčević rođen je u Splitu 1979. godine. Multimedijalni je umjetnik, autor performansa, videoperformansa, videoinstalacija i kratkih filmova i oblikovatelj zvuka. Uz samostalne izložbe aktivno sudjeluje i na brojnim grupnim izložbama i festivalima u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nagrade na 39. Splitskom Salonu za videoperformans Plastični čovjek stroj i dobitnik prve nagrade na 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti s kojim je magistrirao 2013. godine. Član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika i Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split.

Izložba je otvorena do 16. studenog.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 31.10.2017